Mafua'aga o le ese'esega o le lanu o le lanu va'ai ile lomitusi afifi

1. Le a'afiaga o pepa ile lanu

O le a'afiaga o pepa i luga o le lanu o le vaitusi o lo'o fa'aalia i itu e tolu.

(1) Pepa pa'epa'e: Pepa e ese le pa'epa'e (po'o se lanu fa'apitoa) e 'ese'ese ona a'afiaga ile foliga lanu ole lomitusi vaitusi.O le mea lea, i le gaosiga moni, o le pepa e tutusa le paʻepaʻe e tatau ona filifilia i le mamao e mafai ai e faʻaitiitia ai le aafiaga o le paʻepaʻe pepa i luga o le lanu lolomi.

(2) Absorbency: Pe a lolomi le vaitusi tutusa i luga o pepa ma absorbency eseese i lalo o tulaga tutusa, o le a eseese lomitusi iila.Pe a faatusatusa i le pepa ua ufiufi, o le vaega vaitusi uliuli o le pepa e lei ufiufiina o le a foliga efuefu ma matt, ma o le vaitusi lanu o le a tafefea.O le lanu na saunia e le cyan ink ma le magenta ink e sili ona manino.

(3) Iila ma lamolemole: O le iila o le mataupu lolomi e faalagolago i le iila ma le lamolemole o le pepa.O le pito i luga ole pepa lolomi e semi-iila, aemaise lava pepa ufiufi.

2.Aafiaga o togafitiga i luga ole lanu

O auala o togafitiga i luga o le afifiina o oloa e masani lava ona aofia ai le ufiufi ata (ata tifaga, ata tifaga), glazing (ufiufi suauʻu susulu, matt suauʻu, uv varnish), ma isi. A maeʻa nei togafitiga i luga, o le mea lomitusi o le ai ai tikeri eseese o suiga lanu ma suiga lanu lanu.A faʻapipiʻiina le ata tifaga, suauʻu mama ma le suauu uv, faʻateleina le lanu lanu;A fa'apipi'i i matt film ma matt oil, e fa'aitiitia le mafiafia o le lanu.Ole suiga ole vaila'au e masani lava ona sau mai le tele o vaila'au fa'aola o lo'o i totonu o le ata e ufiufi ai le pipii, UV primer ma le suauu UV, lea o le a suia ai le lanu o le vaitusi lomitusi.

3. Aafiaga o eseesega faiga

O le faagasologa o le faia o kata lanu ma le vaitusi leveler ma le ink spreader o se faiga lolomi mago, e aunoa ma le auai o le vai, ao lomitusi o se faiga lolomi susu, faatasi ai ma le auai o le susu vai i le faagasologa lomitusi, o lea e tatau ona faia le vaitusi suauu- emulsification i-vai i lomitusi offset.O le vaitusi emulsified o le a mautinoa lava e maua ai le eseesega o lanu aua e suia ai le tufatufaina atu o vaega o le pigmenti i totonu o le vaitusi, ma o oloa lolomi o le a foliga pogisa ma e le susulu.

E le gata i lea, o le mautu o le vaitusi na faʻaaogaina mo le faʻafefiloi o lanu lanu, o le mafiafia o le vaitusi, le saʻo o le fuaina o le vaitusi, le eseesega i le va o nofoaga tuai ma fou vaitusi o le masini lomitusi, le saoasaoa o le masini lomitusi, ma o le aofaʻi o le vai faʻaopoopo i le taimi o le lolomiina o le ai ai foi aafiaga eseese i le eseesega lanu.

4. Pulea lomitusi

I le taimi o le lomitusi, e pulea e le lomitusi le mafiafia o le vaega lanu vaitusi lanu ma le lomitusi pepa lanu tulaga faatonuina, ma fesoasoani i le fuaina o le taua density autu ma le tau bk o le lanu ma se densimeter e foia ai le eseesega i le va o le lanu matutu ma susu density o. le vaitusi.


Taimi meli: Mati-14-2023