Alamanuia Malamalama |Mafua'aga e Fitu mo le Fa'ailogaina o Mea Lomi

Mo mea e sili ona lelei lomitusi, o le lanu e masani ona i ai se fua faʻatatau: o le lanu vaitusi o se vaega o oloa e tatau ona tutusa i luma ma tua, lanu susulu, ma ogatusa ma le lanu vaitusi ma le lanu vaitusi o le pepa faʻataʻitaʻiga. .

Ae ui i lea, i le faagasologa o le lolomiina ma le teuina, o le lanu, malamalama ma le saturation o mea lolomi e masani ona suia.Pe o le monochrome vaitusi po o le vaitusi e sili atu ma le lua lanu, o le lanu e mafai ona pogisa pe mama i lalo o aafiaga i totonu ma fafo.

tu i luga taga

E tusa ai ma lenei tulaga, o le a matou talanoaina ma oe i aso nei mea e aʻafia ai le suiga o lanu o mea lolomi, lea e masani ona aofia ai vaega nei:

Fa'alilolilo ma mou atu le vaitusi ona o le le fa'apalepale

I lalo o le susulu o le la, o le lanu ma le susulu o le vaitusi o le a suia i tulaga eseese.E leai se vaitusi e matua malamalama lelei e aunoa ma le suia o le lanu.I lalo o le malosi o le la, o le lanu o vaitusi uma o le a suia i tulaga eseese.O lenei suiga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua.

Mata'u:

I lalo o le gaioiga o le malamalama ultraviolet la, o le vaitusi e le lelei le malamalama, leiloa lona lanu susulu muamua, ma o le lanu e pa'epa'e i le sinasina sinasina.Aemaise lava, lanu samasama ma lanu mumu e sili atu ona mou atu i vaitusi lanu malamalama ma fa lanu o loʻo lolomi, ae sili atu lemu o le cyan ma le vaitusi.

Liu lanu:

E feteenai ma le mou atu o le vaitusi uliuli o mea lolomi, o le lanu e matua suia i lalo o le aafiaga o le la, ma suia foi le lanu.E ta'ua e tagata lea suiga o le lanu.

Aafiaga o le emulsification

E le mafai ona tu'ueseeseina le ipu lomitusi offset mai le susu o le vaega avanoa o le ipu ma se fofo susu.Mo le lomitusi offset, e fa'aoga muamua le vai ona fa'aoga lea o le vaitusi.E le maalofia le emulsification pe a faʻaaogaina le vai.

Le lanu o le vaitusi o le a faaitiitia pe a uma emulsification, ae o le a toe maua lona lanu muamua pe a uma le vai evaporates.O le mea lea, o le tele o le vai, o le tele o le emulsification aofaʻi o le a mafua ai le faʻaleagaina.Aemaise lava, o le lanu inks ma emulsions eseʻese atoatoa ua fefiloi faatasi, ma o le tulaga ese o le lanu e sili ona iloga.

afifiina Hongze

Natura o pepa

1. Laulelei o luga o pepa

O le lamolemole o luga o le pepa e fesoʻotaʻi vavalalata ma le kopi lomitusi.E tele taimi e mana'omia ai le mamafa o le vaitusi e fa'afeso'ota'i lelei le vaitusi.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le vaitusi viscosity, vai ma le mafiafia o le vaitusi o loʻo tausia i se aofaiga patino, o le faʻateleina o le mamafa o le a masani ona faʻateleina le faʻasalalauina o le vaega o le lolomi.I le taimi lava e tasi, o vaega pupuu maualalo o le pepa o loʻo i ai pea i le le lelei o fesoʻotaʻiga.Mo se fa'ata'ita'iga, afai e matua'i 'ese'ese a'afiaga lomitusi o pepa fa'apipi'i ma talafou i luga o le ipu lomitusi e tasi, e mafai ona fa'atusatusa manino le fa'atusaina o a'afiaga o le toe faia.

2. Absorption o pepa

O le mitiia o pepa e feso'ota'i sa'o fo'i ma le fa'asologa o le toe faia.E masani lava, pe a lolomi pepa tatala, afai o le vaitusi e maualuga le suavai ma maualalo le viscosity, o le pepa o le a mitiia atili connectors layer vaitusi.Afai o le lautele o pores e sili atu nai lo le lautele o vaega o le pigmenti, e oʻo lava i le pigmenti o le a faʻafefe, lea o le a faʻaitiitia ai le saturation o le lagona.O le mafiafia o le vaitusi e tatau ona fa'asili lelei.

Ae ui i lea, o le faateleina o le mafiafia o le vaitusi o le a mafua ai le "sosolo" i le taimi o le lolomiina, lea o le a aafia ai le aafiaga o le kopi.O le pepa e maualalo le faʻaogaina e mafai ona faʻaalia ai le tele o ata vaitusi i luga o le pepa, ina ia sili atu le saturation o le vaitusi lolomi..

3.Permeability o pepa

O le maualuga maualuga o le pepa o le a faʻaitiitia ai le mafiafia o le vaitusi, ma o le tele o pores i luga o le pepa o le a faʻapipiʻiina ai foi ni vaega o le pigmenti i totonu o le pepa i le taimi lava e tasi, o lea o le lanu o le ai ai se lagona o le mou atu.Mo lea mafua'aga, fa'aaoga pepa e talatala i luga ma matala, ma pepa e tele vaitusi vaitusi, fa'alogo lelei i le fa'anumeraina.

Tete'e vevela o le pigmenti

I le faiga fa'agogo vaitusi, susulu ma vave fa'amago vaitusi lolomi fa'amago e fa'amago conjunctiva fa'amago.O lo'o i ai se tulaga fa'apipi'i a'o le'i fa'amago le vaitusi lolomi.O le polymerization faʻamaʻiina o le vaitusi o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.Afai e vave tele le faʻamago, o le a faʻasaʻoloto le tele o le vevela.Afai e fa'agesegese le vevela, o le a suia le lanu o le lanu vevela.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaitusi auro e faʻapogisaina ma mou atu lona iila muamua.

A lolomi, e fa'aputu i fa'aputu i luga o le laulau e maua ai pepa.Ona o le tele o le faʻaputuina, o le vaitusi laupepa i le ogatotonu o loʻo faʻamaʻiina, polymerized ma exothermic, ma o le vevela e le faigofie ona faʻaumatia.Afai e maualuga tele le vevela, o le vaega ogatotonu o le a suia atili le lanu.

afifiina Hongze

Aafiaga ole Suau'u Mamago

Inks lanu malamalama e aofia i lanu malulu, lanu samasama, emerald lanumeamata, vaituloto lanumoana ma isi vaitusi lanu vaeluaga, aua le faaaogaina suauu mamago mumu, aua o le suauu mamago mumu lava ia ei ai se magenta loloto, lea o le a aafia ai le lanu o lanu lanu malamalama.

O le suauʻu mamago paʻepaʻe e foliga paʻepaʻe, ae e liu lanu enaena pe a uma ona faʻamaʻi le conjunctiva.Afai e tele le aofaʻi o le suauʻu mamago paʻepaʻe, o le lolomi mago e mafai ona samasama enaena, ae o le lanu o le suauʻu mamago mumu mo vaitusi pogisa e pei o le lanumoana, uliuli ma le lanu viole o le a le afaina tele.

A'afiaga o le alkali tetee o vaitusi lolomi

O le pH o le pepa lolomi e 7, ma o le pepa le tutusa e sili ona lelei.E masani lava, o le vaitusi e faia i pigments inorganic e fai si mativa i le acid ma alkali resistance, ae o le organic pigments e fai si lelei i le acid ma alkali resistance.Aemaise lava, o le vaitusi lanumoana lanumoana ma le lanumoana uliuli o le a mou atu pe a feagai ma alkali.

I le tulaga o le alkali, o le lanu samasama masani o le a liliu i le mumu, ma le vevela vevela anodized alumini pepa ma lolomi auro o le a liliu i samasama anamua pe a fetaiai ma mea alkaline, e aunoa ma le luster.O le pepa e masani ona vaivai ma alkaline, ma o le fusi o loʻo i ai le alkaline e faʻafeiloaʻi i le taimi mulimuli o le lolomiina ma le fusia.Afai o le afifiina ma le teuteuga lomitusi oloa o loʻo afifiina mea alkaline, e pei o le fasimoli, fasimoli, fufulu paʻu, ma isi, o le alkali tetee ma le saponification tetee o le vaitusi e tatau ona mafaufauina.

Aafiaga o le siosiomaga teuina

E tele mafua'aga o le tele o oloa lolomi e mautinoa lava e lanu samasama pe a teuina mo se taimi umi.

O alava i totonu o le pepa o loʻo i ai le tele o le lignin ma le lanu.Mo se fa'ata'ita'iga, o nusipepa o lo'o lolomi i luga ole nusipepa e foliga mai e liu samasama ma malepe.

O le tele o oloa lolomi lanu o loʻo faʻapipiʻiina e le faʻapipiʻiina o faʻailoga lanu lanu e faʻafefeteina pe mataʻu ona o le le lelei o le malamalama ma le vevela o le lanu i lalo o le la, aso uumi, matagi ma timuga, vevela vevela i fafo, ma isi.

O le ink Hongze e filifilia e le gata ina maualuga, ae faʻatumauina foi se uiga faʻamaoni pe a faʻatusatusa le lanu o le oloa maeʻa i le taimi mulimuli ane.Naʻo le tuʻuina mai ia i matou o le oloa, ma o le a matou siakiina laasaga uma e manaʻomia mo oe.

afifiina stblossom
afifiina stblossom

Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou:

https://www.stblossom.com/


Taimi meli: Oke-21-2022