Fa'afefea ona fai Pisinisi ma Teochew(Chaoshan) Tagata?(1)

Mai le va'aiga o fa'afanua Saina fa'aonaponei, o le eria o Teochew o lo'o i le itu i saute o le Itumalo o Guangdong, ma le tolu aai o Chaozhou, Shantou ma Jieyang.Latou te ta'ua o latou lava tagata gaginan.O tagata Teochew sa nonofo i Saina i saute mo le tusa ma le 1,700 tausaga,with la latou aganuu & gagana tulaga ese.

O se tasi o uiga sili ona taua o tagata Teochew o le lagona mo fefaʻatauaʻiga ma fefaʻatauaʻiga, tusa lava pe naʻo se faleoloa lata ane poʻo se faʻalapotopotoga faʻavaomalo.Faatasi ai ma le tele o tagata fai pisinisi lauiloa a Chaozhou, o le sili ona mataʻina o Li Ka-shing, o le tagata sili ona mauoa i Hongkong, ma Ma Huateng, o le na faavaeina Tencent, o le na faia le fesoʻotaʻiga WeChat ma QQ.

afifiina Hongze
Mafaufau i le toatele o tagata Teochow e nonofo i luga pe le mamao mai le talafatai, e le o se mea e ofo ai le avea o Teochows ma tagata suʻesuʻe le fefete, lea na mafua ai le malaga tele lona lua, lea na tupu i le silia ma le 1,000 tausaga talu ona mavae le muamua.
Ina ua maeʻa le Taua Muamua o le Opium, e toʻatele tagata mai Chaoshan na tuua Saina, e ala i le fa o feagaiga na faʻatuina e le au osofaʻi a Peretania i le auala atoa e tuua ai le fale e ola ai ma saili se olaga sili atu, aemaise lava Guangzhou & Shantou. Na latou toe faafoi tusi ma tupe i lagolago le aiga i le fale.
afifiina
Na maua e le Vaega o Tekonolosi Saina i Sigapoa i le 1994 e faapea o le au Teochews diaspora i le faaiuga o le 1800s e taitai atu ai a latou fanau e salalau atu i Asia uma i sautesasae, E 5,000,000 i Taialani, 800,000 i Malaysia ma Initonesia, 500,000 i Sigapoa, 200,000 i Vietnam ma Cambodia, 300 ,150,000 i Farani ma 100,000 i Kanata.
O Teochows e taʻua i nisi taimi o Iutaia i Sasaʻe, o se faaupuga na faia e se nusipepa Thai ina ua uma ona viia e le Tupu o Rama VI o Taialani le au Teochews mo o latou "tupu tupu ma le atamai i mataupu tau tupe.".O le fa'ailoga tagata ma le fa'ailoga tagata Iutaia Europa e tutusa.e tele lava ona o latou aafiaga tau tamaoaiga
O le gagana Teochow o se tasi lea o gagana Saina tuai ma fa'asao lelei i totonu o le atunu'u.O tagata Chaoshan e iai se tu masani o le ofoina atu o taulaga i tuaa ma o latou atua e tele. I totonu o le Chaozhou cuisine o loʻo i ai le tele o iʻa, ma e iai aganuʻu meaʻai tulaga ese e pei o Satay sauce ma le lauti kung fu.
afifiina stbloosom
E sili atu i le 50 miliona fanau Teochow i le salafa o le lalolagi, ma o tagata Chaoshan e lauiloa mo a latou galuega malosi ma tomai faʻapisinisi.I lo latou toto o loʻo faʻatautaia ai uiga faʻaSaina masani - filiga, galue malosi ma le lotogatasi.
O le tele o Teochows o ni tagata fai pisinisi tetele i le lalolagi.Chaoshan Merchant Group e taʻutaʻua mo lona agaga paionia ma o se tasi o vaega sili e sefulu pisinisi i Saina.O le manatu o le "One Belt, One Road" ua aumaia ai le tuputupu aʻe i le tamaoaiga i le lalolagi atoa ma le aufaipisinisi Teochow i le salafa o le lalolagi i aso nei o loʻo sailia nisi paaga pisinisi.
O elemene autu e taʻitaʻia ai le manuia o tagata fai pisinisi a Teochow atonu e faʻapea:
1. O tagata Chaoshan e sili ona mafai ona onosaia faigata.Ua atiina ae e tagata Chaoshan le masani o le onosaia o faigata ma le faia o fale mai lo latou laiti.A feagai ma faigata i le amataina o se pisinisi, o le a toafilemu foi ma tutumau, o le a ia sailia se auala fou pe a le manuia le auala, seia oo ina ia sologa lelei.
2. Latou te mafaufau i taunuuga o mea uma ma ua sauni e solomuli a o latou saunia se ala i tua.O le mea moni, pe a e filifili e fai se mea, e tatau ona i ai sau fuafuaga mo le faʻataunuʻuina o le mea na tupu mulimuli ane.ma fa'amanino po'o le a le i'uga, pe fa'afefea ona fo'ia fa'afitauli pe a fa'aletonu tulaga.
lijiacheng
3. Latou te lototele e suʻesuʻe ma tau.O se tasi o faʻataʻitaʻiga o Li Ka-shing, o le tagata sili ona mauoa i Hong Kong.O ia na sau mai Chaozhou.Na siitia atu o ia i Hong Kong ma lona aiga a o i ai o ia i le aoga maualuga, ma mulimuli ane na ia amataina se pisinisi iina, lea na faasolosolo malie lava ona tele.I lenei faagasologa, sa ia oo foi i le tele o faigata ma faigata.Sa faamalosia o ia e alu ese mai le aoga e tausi ai lona aiga, faigaluega o se tagata aperenitisi, o se failautusi i se faleoloa uati. Faatasi ai ma lona atamai pisinisi, mulimuli ane na ia faatuina ai foi se fale gaosi palasitika, lea ua faasolosolo malie atu i mea ua ausia i aso nei.O taimi uma lava na te faia ai se laa i luma, e manaʻomia ona lagolagoina o ia e lona agaga faʻamalosi.
4. Malosi pisinisi mafaufau.O le tele o tagata Chaoshan e malosi le mafaufau pisinisi.Mo se tagata e mafai ona maua tupe poʻo se fai pisinisi manuia, e taua tele le i ai o se mafaufau pisinisi lelei.O le a fesoasoani pe a e faia se tupe pe amata se pisinisi, e faia le laasaga saʻo, ina ia mafai ai ona e ala i lenei faʻaputuga i lea laasaga ma lea laasaga, e fausia ai se lumanaʻi lautele lautele.
I totonu o aai e tolu o Chaoshan, o Shantou o se taulaga faapisinisi mo 162 tausaga, ma o lona alamanuia ma pisinisi ua vave ona atiae i le tele o tausaga.Lomitusi ma afifiina alamanuia o se tasi o alamanuia poutū o Shantou tamaoaiga.Ina ua maeʻa le sili atu i le 35 tausaga o faʻafouga ma atinaʻe, ua fausia ai se filifili pisinisi ma le faʻatulagaina faiga faʻatasi ai ma vaega atoatoa, faʻapipiʻi fale gaosi oloa ma tulaga maualuga-tekonolosi.O Shantou ua avea ma se tasi o le atunuu sili ona tele lomitusi ma afifiina gaosiga o ata tifaga, nofoaga siiatoa ma se tasi o faavae lomitusi e tolu a le atunuu.
taga foliga
tu i luga taga
afifiina
O loʻo faʻatupulaia vave le lomitusi a Shantou ma le faʻapipiʻiina o pisinisi.I le taimi nei, ua sili atu le maualuga o Shantou nai lo le tele o vaega o le atunuʻu i le lolomi faʻasalalau, lomitusi rotogravure, lomitusi intaglio, lolomi mata, lomitusi faʻapitoa, i ituaiga uma o tekonolosi mamanu teuteuga, lomitusi ma masini afifi.gaosiga, muamua & post-lomiga meafaigaluega gaosiga i tekinolosi tulaga, ata afifiina mea, lomitusi mea, gaosiga i tekinolosi tulaga ma e oo lava alamanuia vaega tele.
O le taulaga lata ane o Anbu o loʻo i lalo o le pulega a Chaozhou, ua lauiloa o le "muamua a Saina o le afifiina fetuutuunai", "malo afifi", faatasi ai ma Shantou latou fausia le atinae o alamanuia, mo le aufaipisinisi mai fafo mai le lalolagi atoa e tuuina atu le faatauina mai. faigofie ma fa'aulufale mai & auina atu i fafo auala fefa'ataua'iga.ShantouHONGZEo se oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo Co., LTD.www.stblossom.com, lea e tu'ufa'atasia ai pisinisi ma fefa'ataua'iga o se tino e tasi.E ui lava i lalo o le tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, matou te faʻafeiloaʻi tagata faʻatau mai fafo ma pisinisi e faʻatalanoa ma faʻatau faʻatasi ma i matou e ala i auala faʻafesoʻotaʻi eseese mo le galulue faʻatasi.
afifiina hongze
afifiina
gutu
taga fa'asu'a
#Packicmichine #pactagemachine #foodpackingmachine #faatulagaina o le #pouckingmachine #ceachokactichomencerompe #-apamemea # conveyor #workshop #doypack #chinaftoctory #film coang sosisi #PlasticReadymade BiscuitsPackage#SpicesRollPrint #GravurePrinting #ChristmasTray #BeveragePackaging #PlasticCasings#AluminumCoffeeBag #SnackFood #BoerGoatspackaging #FaafetaiPete#LaminatingPouch #PopsiclePackaging

Mo nisi fa'amatalaga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou:

https://www.stblossom.com/


Taimi meli: Nov-12-2022